Hopin: digitaal event platform

Bij Storycatchers zijn we fan van Hopin, een all-in-one digitaal event platform dat ontwikkeld is vanuit het standpunt van de deelnemer. En dat vinden wij alvast een goed uitgangspunt.

Een stabiel, veelzijdig en toch intuïtief platform bouwen voor virtuele én hybride events is niet evident. Maar bij Hopin zijn ze daar alvast in geslaagd.

Hopin heeft als virtueel event platform heel wat te bieden.

speel video

Hopin platform stage screenshot
Hoofdpodium

Laat je keynote speakers schitteren.

De meeste evenementen, zowel virtueel als fysiek, zijn opgebouwd rond één of meerdere plenaire sessies. Voor die onderdelen heeft Hopin, naar analogie met fysieke evenementen, een echt podium voorzien.

Dit onderdeel is dus het meeste te vergelijken met hoe klassieke webinar software werkt: je toont een livestream aan je deelnemers waarop zij vragen kunnen stellen, met elkaar kunnen chatten of polls beantwoorden.

Hopin
Sessies

Interactieve breakout rooms voor je workshops.

Natuurlijk zijn er tijdens een evenement onderdelen die minder geschikt zijn om plenair te behandelen of wil je op één moment simultaan meerdere sessies geven. Voor zulke momenten kan je gebruik maken van de sessie functionaliteit binnen Hopin.

In de sessies kunnen tot 20 personen gelijktijdig hun camera en geluid delen en met elkaar in gesprek gaan. Je kan er ook voor kiezen om het iets eenvoudiger te houden en je spreker een presentatie te laten geven.

Netwerking

Connecteer met de andere deelnemers.

Het grootste gemis bij virtuele evenementen is ongetwijfeld het netwerkmoment waarop je nieuwe mensen leert kennen of oude bekenden tegen het lijf loopt.

Hopin beschikt over een ingebouwde netwerkfunctie waarbij je via videochat andere deelnemers kan ontmoeten. Ben je aan de praat geraakt? Wissel dan eenvoudig contactgegevens uit zodat je ook na het evenement met elkaar in contact kan komen.

Virtuele expo

Ontdek de partners van het evenement.

Een evenement, of het nu fysiek, hybride of volledig digitaal is, organiseer je niet alleen. Sponsors en partners helpen je graag bij de organisatie, maar willen in ruil graag wat visibiliteit.

Dankzij de virtuele expo kan je elke partner of sponsor een virtuele beursstand laten bemannen. In zo’n stand kan een video vertoond worden, een presentatie gegeven worden of kan je als standhouder geïnteresseerden via videochat meer uitleg geven.

Extra's

Nog meer mogelijkheden.

Hopin bevat nog veel meer functies, waaronder o.a.

  • een ingebouwd registratiesysteem
  • automatische e-mails die volledig aanpasbaar zijn, zowel qua inhoud als look & feel
  • uitgebreide statistieken over aanwezigheid, betrokkenheid en interacties
  • een mobiele app zodat je deelnemers altijd en overal kunnen deelnemen aan je evenement

Hopin Certified Agency.

Bij het organiseren van een evenement wil je als organisatie niet bezig zijn met het technische aspect. Storycatchers doet daarom de volledige configuratie en zorgt ervoor dat jullie evenement op maat wordt ingesteld. Zo kunnen jullie als organisatie bezig zijn met wat echt belangrijk is: de inhoud van het evenement.

Storycatchers is een van de 30 wereldwijde Hopin Certified Agencies, wat betekent dat we door Hopin erkend zijn om onze kennis van het platform en de kwaliteit waarmee we klanten ondersteunen. Hierdoor hebben we toegang tot extra informatie en features waardoor we klanten nog beter kunnen helpen.