WebinarGeek: webinar platform

Soms wordt het wel eens vergeten. Voor een succesvol live webinar heb je meer nodig dan een video studio en de professionele begeleiding van een ervaren live producer.

Als je deelnemers op een betrouwbare manier en met de nodige interactie aan je webinar wil laten deelnemen, kies je maar beter een goed webinar platform. Want lang niet alle tools bieden dezelfde mogelijkheden.

Heb je geen moed om je hier zelf in te verdiepen? Of geen zin om een duur webinar platform abonnement aan te gaan voor een eenmalige uitzending? Of nood aan een expert die je webinar op de juiste manier kan configureren?

Geen probleem. Dankzij ons partnership met WebinarGeek, nemen wij dit werk maar al te graag uit jouw handen.

WebinarGeek interface
Webinar tools

Waarom WebinarGeek?

Er bestaan tientallen webinar tools. Gaande van eenvoudige doe-het-zelf oplossingen tot geïntegreerde marketingplatformen waarvoor je tienduizenden euro’s per jaar mag neertellen.

De meeste van onze klanten zijn op zoek naar een webinar platform dat eenvoudig te gebruiken is en betrouwbaar werkt op de meeste toestellen. Een platform dat toelaat om eenvoudig de inhoud en de vorm van de uitnodigingen en bevestigingsmails aan te passen en dat de GDPR richtlijnen correct toepast.

Als webinar professionals vinden we het zelf ook een vereiste dat het platform gebufferde streaming aanbied zodat de beelden op een hoge kwaliteit naar de online deelnemers gestreamd kunnen worden.

Dat alles vinden we terug bij WebinarGeek.

Video platformen

Wat is het verschil met videochat oplossingen?

Bij videochat oplossingen zoals Google Meet, Zoom of Microsoft Teams gebeurt de communicatie realtime en meestal in beide richtingen. Dat is leuk en vooral zinvol wanneer je met een beperkte groep samen moet overleggen. 

Bij een online evenement waarbij het grootste deel van het programma bestaat uit presentaties is het net omgekeerd. Dan is het vooral belangrijk dat de beelden zonder haperingen en haarscherp bij de kijkers op hun scherm komen.  

Hopin platform stage screenshot
Event platformen

Wat als ik een plenair programma en workshops heb?

Voor grote congressen of meetings waarbij je zowel keynote speaker wil streamen als interactieve workshops of breakout sessies wil opzetten volstaat een WebinarGeek niet langer. In dat geval is een event platform als Hopin het juiste antwoord.

Een event platform biedt immers de mogelijkheid om een hele reeks uitzendingen op te zetten. Bovendien is er ruimte voor standhouders of interactieve netwerking. Bij hybride events zijn sommige van deze functies een extra troef voor je fysieke deelnemers.